psihologie

„Oamenii nu sunt afectați de ceea ce li se întâmplă, ci de felul cum înțeleg/interpretează ei ceea ce li se intampla”. (Daniel David)

Psihologia poate fi definită ca știință a comportamentului si a proceselor psihice. Misiunea psihologului este să studieze comportamentul uman, procesele mentale și să investigheze problemele psihologice din domeniul sănătății, justiției, organizațiilor, muncii, ordinii publice și siguranței naționale precum și din celelalte domenii conexe stabilind un un psihodiagnostic.

Terapia cognitiv comportamentala este o combinare teoretico-metodologică fundamentată științific a terapiei comportamentale cu terapia cognitivă, cu aplicații in patologie și sănătate, așadar ea are pe lângă un caracter clinic (tratarea bolilor) și un profund caracter educational (de dezvoltare) și preventiv (optimizare, promovare a sanatatii). Psihoterapia științifică este un demers psihoterapeutic care are o teorie bine testată și susținută științific prin studii experimentale, are eficiență/eficacitate stabilită prin studii clinice controlate, are analize de eficiență a costurilor atunci când este implementată.

Psihologia clinică este știința care studiază mecanismele psihologice implicate în starea de sănătate și boală. Așadar ea are două componente fundamentale. Prima componentă se referă la investigarea mecanismelor psihologice implicate în promovarea și optimizarea sanantatii și prevenirea patologiei, iar a doua componenta se referă la investigarea mecanismelor psihologice
implicate în patologie.

Psihologie:

WhatsApp Image 2024-04-22 at 12.24.30

Atestate de liberă practică Psihologie clinică (2008) și Psihoterapie cognitiv-comportamentală (2010)

-Psihologie clinică

-Psihoterapie cognitiv-comportamentală

-Psihologia muncii si organizațională

-Psihologia transporturilor

-Psihologie aplicată in domeniul securității naționale

-Detecția comportamentului simulat prin tehnica poligraf

2016 – Prezent: Psiholog
2014 – Prezent: Asociația de psihoterapii cognitive si comportamentale
2013 – Prezent: Asociația romana de psihologie judiciară
Diverse workshopuri si conferințe, precum și programe de formare și dezvoltare