Gastroenterologie

Gastroenterologia este ramura medicinii care se ocupă cu studiul bolilor tubului digestiv (esofag, stomac, intestin subţire şi intestin gros) şi a glandelor anexe ale acestuia (ficat şi pancreas).

Oricare dintre noi am avut, la un moment dat în viaţă, “arsuri la stomac”, greţuri, dureri abdominale, episoade de diaree sau constipaţie. Aceste simptome sunt caracteristice bolilor digestive şi ar trebui să ne determine să ne prezentăm la un gastroenterolog pentru consult. Acuze mai importante, dar pe care le punem frecvent pe seama oboselii sau a stresului, ar fi scăderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, oboseala şi ameţelile. Aparute mai ales la o persoană de peste 50 de ani, pot fi simptome “de alarmă” pentru un cancer digestiv.

De altfel, sunt primele manifestari ale acestor cancere şi, recunoscute din timp, înaintea apariţiei durerilor, vărsăturilor, icterului, constipaţiei sau diareei, ne pot salva viaţa. Desigur, consultul medicului gastroenterolog este doar primul pas pentru un diagnostic correct.

În zilele noastre, ecografia abdominală este parte integrantă a acestui consult, permiţându-i medicului să se apropie şi mai mult de sursa suferinţei pacientului.

De aceea, în centrul nostru medical, orice consult de gastroenterologie cuprinde şi ecografia abdominală. De asemenea, analizele medicale necesare completării diagnosticului pot fi recoltate în clinica noastră şi vor fi prelucrate în laboratoarele Synevo. Astfel rezultatele le vom avea rapid.

Dacă, în urma prime întâlniri dintre medic şi pacient, gastroenterologul consideră necesară efectuarea unei endoscopii, fie ea gastroscopie, fie colonoscopie, vă va programa pentru respectiva examinare, pe care aveţi posibilitatea să o faceţi tot în centrul nostrum, fără a mai fi necesar să vă deplasaţi la Cluj.

Endoscopia ne ajută să vizualizăm leziunile, dar ne oferă şi posibilitatea de a lua biopsii (din zone de inflamaţie, din ulcere sau din tumori) sau de a îndepărta leziuni mici (polipi) care, lasate pe loc, riscă, în timp, să se transforme în cancere. Toate aceste biopsii vor fi analizate anatomopatologic şi, astfel, vom avea un diagnostic final, care să ne permită un tratament corect.

Medicii noştri gastroenterologi s-au specializat în cadrul Clinicii Medicală III din Cluj-Napoca şi, până acum, au profesat în clinici private din acelaşi oraş.

Proceduri:

 1. Consultație 200 RON
 2. Control 140 RON
 3. Consultație și ecografie abdominală 320 RON
 4. Consultație și ecografie abdominală cu bilet de trimitere prin CAS – se achită ecografia 120 RON
 5. Ecografie abdominală 150 RON
 6. Testare HP 60 RON
 7. Gastroscopie + testare HP 640 RON
 8. Rectosigmoidoscopie 420 RON
 9. Colonoscopie 580 RON
 10. Polipectomie (0.7cm /3 polipi) 200 RON
 11. Polipectomie (0.7cm / 3 – 6 polipi) 360 RON
 12. Polipectomie (0.7cm / 6 polipi) 600 RON
 13. Polipectomie (1cm / 3 polipi) 300 RON
 14. Biopsie 160 RON
 15. Biopsie + testare HP  180 RON

Gastroenterologie:

-Medic specialist Gastroenterologie din 2022

 

-Medic rezident Gastroenterologie, Clinică Medicală III, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj (2017-2021)

-Participant la mai multe congrese naţionale şi internaţionale în domeniul Gastroenterologiei

Competenţe:

-Ultrasonografie abdominală

-Endoscopie digestivă diagnostică 

-Certificat de elastografie tranzitorie-Fibroscan (2022)

-Medic specialist Gastroenterologie din 2023

 

-Medic rezident Gastroenterologie, Clinică Medicală I, secția Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (2018)

-Medic rezident Gastroenterologie, Clinica Medicală III – Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca (2019-2023)

-Participant la mai multe congrese naționale și internaționale în domeniul Gastroenterologiei

-Participant la workshopuri de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică

Competenţe:

-Ecografie abdominală

-Endoscopie digestivă nivel I (endoscopie digestivă diagnostică superioară și inferioară, polipectomii și hemostază endoscopică)

-Competență în sedare pentru proceduri endoscopice de către non-anesteziști (curs postuniversitar organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca – 2019)