Gastroenterologie

Gastroenterologia este ramura medicinii care se ocupă cu studiul bolilor tubului digestiv (esofag, stomac, intestin subţire şi intestin gros) şi a glandelor anexe ale acestuia (ficat şi pancreas).

Oricare dintre noi am avut, la un moment dat în viaţă, “arsuri la stomac”, greţuri, dureri abdominale, episoade de diaree sau constipaţie. Aceste simptome sunt caracteristice bolilor digestive şi ar trebui să ne determine să ne prezentăm la un gastroenterolog pentru consult. Acuze mai importante, dar pe care le punem frecvent pe seama oboselii sau a stresului, ar fi scăderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, oboseala şi ameţelile. Aparute mai ales la o persoană de peste 50 de ani, pot fi simptome “de alarmă” pentru un cancer digestiv.

De altfel, sunt primele manifestari ale acestor cancere şi, recunoscute din timp, înaintea apariţiei durerilor, vărsăturilor, icterului, constipaţiei sau diareei, ne pot salva viaţa. Desigur, consultul medicului gastroenterolog este doar primul pas pentru un diagnostic correct.

În zilele noastre, ecografia abdominală este parte integrantă a acestui consult, permiţându-i medicului să se apropie şi mai mult de sursa suferinţei pacientului.

De aceea, în centrul nostru medical, orice consult de gastroenterologie cuprinde şi ecografia abdominală. De asemenea, analizele medicale necesare completării diagnosticului pot fi recoltate în clinica noastră şi vor fi prelucrate în laboratoarele Synevo. Astfel rezultatele le vom avea rapid.

Dacă, în urma prime întâlniri dintre medic şi pacient, gastroenterologul consideră necesară efectuarea unei endoscopii, fie ea gastroscopie, fie colonoscopie, vă va programa pentru respectiva examinare, pe care aveţi posibilitatea să o faceţi tot în centrul nostrum, fără a mai fi necesar să vă deplasaţi la Cluj.

Endoscopia ne ajută să vizualizăm leziunile, dar ne oferă şi posibilitatea de a lua biopsii (din zone de inflamaţie, din ulcere sau din tumori) sau de a îndepărta leziuni mici (polipi) care, lasate pe loc, riscă, în timp, să se transforme în cancere. Toate aceste biopsii vor fi analizate anatomopatologic şi, astfel, vom avea un diagnostic final, care să ne permită un tratament corect.

Medicii noştri gastroenterologi s-au specializat în cadrul Clinicii Medicală III din Cluj-Napoca şi, până acum, au profesat în clinici private din acelaşi oraş.

Proceduri:

  1. Consult 170 RON
  2. Consult cu ecografie abdominală 270 RON
  3. Gastroscopie+ testare HP 530 RON

  4. Rectosigmoidoscopie 350 RON
  5. Colonoscopie 480 RON
  6. Polipectomie 170 RON
  7. Biopsie 
+ testare HP  150 RON

  7. Ecografie abdominală 150 RON

Gastroenterologie:

-Medic specialist Gastroenterologie din 2021

-Medic rezident Gastroenterologie, Clinica Medicala III, Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj (2017-2021)

Cursuri postuniversitare

-Management of superior digestive hemorrage; Organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în Cluj, Martie 2018

-Hands-On Training Course: Core competencies in GI Endoscopy; Organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în Cluj, Martie 2018

-Highlights in endoscopy; Organized by World Endoscopy Organization în Cluj, September 2018

-Digestive endoscopy Cluj 2018; Organized by World Endoscopy Organization în Cluj, September 2018

-Hands-on Hemospray Training; Organized by Cook Medical în Cluj, March 2018

-Hepatology 2017 – A panoramic view; Organized by UpDate on Hepatology in Bucharest, April 2017

-Participant la mai multe congrese nationale si internaționale în domeniul Gastroenterologiei și Urologiei

-Speaker la congrese naționale și internaționale în domeniul Gastroenterologiei și Urologiei

-Autor de articole de specialitate în reviste de Gastroenterologie și Urologie

-Medic specialist Gastroenterologie din 2022

 

-Medic rezident Gastroenterologie, Clinică Medicală III, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj (2017-2021)

-Participant la mai multe congrese naţionale şi internaţionale în domeniul Gastroenterologiei

Competenţe:

-Ultrasonografie abdominală

-Endoscopie digestivă diagnostică 

-Certificat de elastografie tranzitorie-Fibroscan (2022)