Blefaroplastia – intervenţia pentru întinerirea aspectului ochilor

Blefaroplastia este intervenția chirurgicală care corectează efectele îmbătrânirii din zona ochilor. Odată cu înaintarea în vârstă, țesuturile devin mai laxe și au tendința să alunece gravitațional. Toate acestea pot duce la căderea sprâncenelor, a pleoapelor şi la apariția “pungilor” de la nivelul ochilor. Prin Blefaroplastie sunt îndepărtate aceste efecte, intervenţia întinerind aspectul ochilor și al întreagii feţe.

Pe lângă considerentul estetic, mulți pacienți care optează pentru blefaroplastie, acuză senzația de “pleoape grele”, căzute, care deranjează câmpul vizual, dar şi de “ochi obosiți”. Blefaroplastia poate corecta toate aceste inconveniente.

Ce trebuie să știți înainte de operație?

 1. Evitati tratamentele cu antiinflamatorii, vitamina E, Omega3 și 6, deoarece cresc riscul de sângerare.
 2. Aduceți cu dumneavoastră o pălărie sau ochelari de soare, care să poată masca, la nevoie, vânătăile și cicatricile postoperatorii.
 3. Deși nu este imposibil sau interzis să conduceți, vă recomandăm să veniți însoțiți.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă

Înainte de intervenția chirurgicală, medicul vă va consulta din nou și se vor face o serie de marcaje și măsurători. Intervenția se efectuează în anestezie locală. La final, inciziile sunt cusute și se aplică un pansament fin.

Ce trebuie să știți după operație?

 1. Veți merge acasă în aceeași zi.
 2. Vă puteți aștepta la dureri moderate, care vor ceda după administrarea medicamentelor prescrise de medic.
 3. În primele 72 de ore pot să apară edeme semnificative în zona ochilor.
 4. E important să dormiți cu capul ușor mai ridicat, câteva zile.
 5. Cea mai mare parte a vânătăilor dispare, în 1-3 săptămâni.
 6. Puteți face duş, inclusiv pe păr, după 72 de ore de la intervenţie.
 7. Vă puteți relua rutina zilnică, inclusiv din ziua intervenției.
 8. La o săptămână, după intervenţie veți reveni pentru scoaterea firelor de sutură
 9. Vindecarea completa a cicatricilor poate dura un interval variabil de timp, însă sunt insesizabile, în majoritatea cazurilor, după 2-3 săptămâni.

La Centrul Medical Andrea K. din Gherla, blefaroplastiile sunt realizate şi de Dr. Terezia Mureșan, medic primar chirurg cu specializări în estetică, reconstrucție facială, dermatocosmetică facială și competențe în rejuvenare facială prin terapie injectabila (botox și acid hialuronic). Preţul unei intervenţii de acest gen, la doamna Dr. Terezia Mureșan se situează între 2800 şi 3000 de lei.

Dacă sunteți interesat/ă de vreuna din procedurile menţionate mai sus, vă puteți programa la numerele de telefon ale Centrului Medical Andrea K.: 0743 212 371 sau 0364884309. Ne găsiţi pe strada Clujului la nr 1, Bloc D1.

Sursă foto: entokey.com